.

.

czwartek, 8 lipca 2010

Roladki z szynki z sałatką wg Aleex





Ponieważ wczoraj zrobiłam dużą porcję sałatki, dzisiaj wykorzystam jej część do przygotowania pysznej przekąski. Wystarczy nam kilka plastrów szynki, sałatka i … już. Po chwili na półmisku wyłożonym karbowaną sałatą pojawią się wypełnione pyszną niespodzianką roladki. Wyglądają tak efektownie, że zawsze najszybciej znikają ze stołu. Polecam.

Składniki:

• dowolna ilość plastrów szynki
• sałatka, może być z tego przepisu lub inna
• sałata karbowana – do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Przygotować sałatkę. Doprawić ją i wymieszać z majonezem.
2. Plaster szynki rozłożyć na desce, położyć na nim porcję sałatki, zwinąć szynkę w rulon.





3. Ruloniki z szynki wypełnione sałatką kłaść ostrożnie na półmisku wypełnionym karbowaną sałatą.



Smacznego.

4 komentarze:

  1. Roladki cieszą się dużym powodzeniem na każdej imprezce. A poza tym to takie 2w1 - wędlina +sałatka od razu na talerzu :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. nie jestem pewna jakie skladniki są w tej sałatce,a wygląda pysznie:)roladki podobnie

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis na sałatkę masz tutaj:
    http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/07/saatka-krakowska-wg-aleex.html

    Pozdrawiam, Aleex.

    OdpowiedzUsuń